Škola trčanja

 

DRUGA GENERACIJA

Info

  • Prijave do 20. studenog na email adresu info@aknoga.hr
  • U prijavi navesti: Ime, Prezime, Godine, Mobitel, Email, Dosadašnja iskustva s trčanjem i što očekujete od škole
  • Cijena: 50kn/mjesečno
  • Prvi trening: 5. prosinca 2016. (ponedjeljak) u 18 sati ispred dvorane SŠ Novska
  • Trajanje treninga: cca. 40 minuta

 

Prijavljujem sebe ili se

Dragi naš sugrađanu koji ovo čita iz svoje udobne stolice ili zavaljen u mekani i topli trosjed, kauč ili fotelju. Želiš li se pomaknuti iz te poze koja šteti tvojoj kralježnici? U svakom slučaju, skužio si da je štetna - no ne mičeš se a i kile se skupljaju!? Vrijeme je da se pomakneš prijatelju, naša škola je ponovno IN. Nakon nepune godine dana stanke, vraćamo se kako bi Vas ponovno katapultirali iz udobnog naslonjača trčećim korakom prema Vaših prvih 5km. Možda i do 10, tko zna. Za taj poduhvat će ti trebati 2 mjeseca, možda i malkoc više, ali ne brini - pratit ćemo te u stopu cijelo vrijeme i brinuti da se pri tome ne ozlijediš.

Ako se osjećaš sposobno za trčanje tri puta tjedno uz odličnu ekipu pošalji nam mail i javit ćemo ti se na vrijeme sa svim potrebnim informacijama.

 

Ponedjeljak, 14 Prosinac 2015 13:00

Osnovana "NoGA" a krenula i škola trčanja

Napisao/la
Prva generacija polaznika Škole trčanja Prva generacija polaznika Škole trčanja Fotografija: Tamara Josić

U našem gradu postoji jedna mala ali kvalitetna trkaća zajednica, riječi su kojima Filip Mičević, predsjednik novo osnovane udruge Novljanske grupe atletičara ili popularnije, Atletskog kluba „NoGA“ započinje priču o osnutku, zašto je bio potreban i što žele s time postići.

Nekoliko je razloga zašto smo osnovali ovaj klub. Prvi i možda najvažniji je – prenijeti zainteresiranim građanima ono što smo kao trkači amateri naučili. Trčanje je najkvalitetniji oblik tjelovježbe koju možete zamisliti. Činjenica je da niti jedna tableta koju Vam liječnik prepiše, nije u stanju učiniti toliko dobroga za Vas kao trčanje. Tri puta tjedno po 30 minuta trčanja imat će samo pozitivan učinak na Vas i vaše zdravlje. Ako smo mi koji redovito trčimo to osjetili – zašto ne podijeliti to i sa drugima?!

Kako bi prenijeli to na ostale, dogovorili smo se da će jedna od točaka rada našeg kluba biti i rad sa građanima. Pod motom „od škole trčanja do cenera“, polaznike naše (male) škole trčanja podučit ćemo svemu bitnome kako bi na ispravan način mogli istrčati 5km u cijelosti a nakon toga i 10km za što ćemo im ih kao nagradu odvesti na jednu utrku u gradu Zagrebu na proljeće.

Kako se pravilno odjenuti, kako se pravilno zagrijavati prije i kako se pravilno istegnuti poslije trčanja, mehanika pokreta, disanje i ono vrlo bitno … da se pri tome dobro zabavljaju. Još jedna bitna stavka i misao vodilja našeg Kluba je natjecanje u HUCIPT-u (Hrvatskoj udruzi za cestovno i planinsko trčanje), i ostalim utrkama koje će biti zanimljive trkačima i upravi Kluba. Naime, u sezoni 2015. trkači Igor Čevizović, Ivan Maletić i Josip Fabijanić, preko JAK-a (Jasenovačkog atletskog kluba) koji im je omogućio da trče kao registrirani atletičari, ostvarili su odličan rezultat trčeći u 3. Hrvatskoj ligi plasiravši JAK na drugo mjesto. Išli smo na onoliko utrka koliko je naš „kućni budžet“ mogao podnijeti“, izjavio je Igor i dodao  „unatoč tome što nismo otišli recimo ni na jednu utrku na moru, odlično smo i prošli davši sve od sebe na utrkama koje smo pohodili“.

„Bilo je uspona i padova ali činjenica je da smo se pronašli u tome i imamo veliku želju za napretkom“ kaže Josip, ujedno zamjenik predsjednika AK „NoGA“. Ukoliko pokažemo dobre rezultate i u sljedećoj sezoni, možda postanemo zanimljivi sponzorima koje toliko trebamo pa privučemo sredstva koja će nam omogućiti kupnju dresova i odlaske na utrke diljem lijepe naše.

Treća točka je naravno, nastavak i planiranje utrke koju smo ljetos u suradnji sa Udrugom mladih Novske pod nazivom NovskaRUN poklonili našem gradu. Ideja oko utrke je mnogo, zainteresiranih za suradnju je također mnogo i mislimo kako je upravo to sjajan način za reklamiranje našeg grada kao mjesta koje je prijatelj sporta i sportskih događanja.  

I posljednje, ali ništa manje bitno, vezano je uz predavanja koja ćemo održati za naše članove, i sve zainteresirane. Prvo predavanje održat ćemo za polaznike škole i bit će uglavnom teorijsko, a za drugo, početkom mjeseca siječnja dovest ćemo Karlovačkog trenera atletike, poznatog dugoprugaša Sašu Belčića.

Ovim putem,  želimo se zahvaliti Hrvatskim željeznicama na ustupljenom uredu koji smo kao klub dobili za korištenje te Gradu Novska na obećanim novčanim sredstvima kako bi klub mogao početi sa djelovanjem. Također, pozivamo sve koji su zainteresirani za rad kluba, informacije o tome kako postati član, javite nam se putem emaila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem našeg Facebook stranice www.facebook.com/aknoga.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Veljača 2016 18:08

Kalendar UTRKA


 

Osiječki FERIVI polumaraton
01.04.2017.

16. RIJEČKI POLUMARATON
23.04.2017.

14.BROMARA POLUMARATON SLAVONSKI BROD
14.05.2017.

32.PLITVIČKI MARATON
04.06.2017.

5.KARLOVAČKI CENER
09.06.2017.

UTRKA SISAK-TREBARJEVO 15KM
12.06.2017.

NOVSKA RUN
12.8.2017.

22.MEĐUNARODNA ŽUMBERAČKA UTRKA 15 KM SOŠICE
02.09.2017.

3.AURES FEST POLUMARATON POŽEGA 2017
02.09.2017.

23. VARAŽDINSKI POLUMARATON
17.09.2017.

26.ZAGREB MARATON
08.10.2017.

31.POLUMARATON „IVAN STAREK“ ZAGREB
12.11.2017.

 

 

POKROVITELJI KLUBA

 

casopis trcanje
novskain
novela
faber