• Ne propustite NovskaRUN

  Ne propustite NovskaRUN

  3 utrke / fantastična priroda / bogati startni paket / 17. kolovoz u 17 sati

  Prijavi se

Osnovne informacije

Dragi naši trkači, kao i svake godine - i ove godine Vam nudimo ludi provod u Novskoj, dobit ćete bogati startni paket, uvodimo jednu novu utrku, mijenjamo i otežavamo trasu već postojeće staze, zadržavamo fini roštilj, koncert ... 
 • Kad i gdje?

  • 17. kolovoza 2019. godine
  • Trg dr. Franje Tuđmana (Mali trg), Novska
  • Organizator: Atletski klub "NoGA" Novska

 • Koje Vam utrke nudimo?
 • Uplata kotizacije
 • Podizanje startnih brojeva
 • Do kad su prijave moguće?
NovskaRUN
Primjer unikatne medalje NovskaRUN 2019
Kolibrići
Tisuću koraka za jedan tvoj

Za Kolibriće!

Lani smo trčali „Tisuću koraka za jedan tvoj“ u sklopu životne borbe oboljelih od spinalne mišićne atrofije za svoj dugo očekivani lijek..

U svom tom kaosu i očaju još prošle godine obećali smo i sebi i njima da ćemo trčati sve dok bude potrebno.. i dok sva djeca ne dobiju svoju šansu za liječenje… svoju šansu za život..

Obzirom da su se oboljeli od SMA izborili da sva djeca dobiju Spinrazu.. ove godine trčimo ipak za Kolibriće..

Za sve one neprospavane noći u kojima su roditelji strepili... 
Za sve one suze tuge, očaja i neizvjesnosti s kojima su se borili..
Za svaku nadu i vjeru u bolje sutra.. 
Za svaki izmučeni, izboreni osmijeh malih anđela..

I koliko god u svojim srcima želimo da pobijede opaku bolest.. toliko znamo da je svaki maleni pomak u njihovim životima zapravo velika pobjeda..

Pobjeda u utrci s vremenom.. pobjeda u onoj najvažnijoj borbi.. borbi za život!

TRČITE S NAMA TISUĆU KORAKA.. TRČITE ZA JEDAN NJIIHOV

Do zatvaranja prijava ostalo još:

Dana
Sati
Minuta
Sekundi

WRONG TURN

Ako smo te asocirali na poznati horror film, ne brini, neće biti horrora duž ove rute. Samo staza ukupne i točne dužine od 3km

Zašto WRONG TURN! Ma stvar je zbilja jednostavna. Nećemo te napadati tamo na putu niti puštati divlje svinje na tebe. Ne budeš čak ni trčao šumom. Od početka ove naše utrke imali smo x upita kad ćemo složiti nekakvu stazu da i obični smrtnici trče i natječu se bez da moraju istrčati 5+ kilometara. E pa, evo Vam obični smrtnici! Imate mogućnost napraviti WRONG TURN i umjesto u šumu s ostalima vratiti se natrag i riješiti svoja 3 kilometra čiste ceste sa blagim usponima i blagim nizbrdicama. Jeste zadovoljni sad? :) Trčat ćete kroz dio Novske koji je popularno zvan Staro Selo. Akumulirani usponi duž cijele staze iznosit će 24 metra a u cilju te očekuje pivo i medaljica. 

No, da stvar ne bude prilično banalna, ovo je i prilično brza staza tako da očekujemo obaranje raznih osobnih rekorda i izlazaka iz zone komfora! Adrenalin već pumpa ha? Krenite sa pripremama već sad!

Mi se veselimo! A vi? :)

<iframe height='405' width='100% frameborder='0' allowtransparency='true' scrolling='no' src='https://www.strava.com/activities/2390131120/embed/f8fd999fd710f2bc91058a11441964234d09c31f'></iframe>

 • Cijena kotizacije

  50,00 kn

 • Što sve ulazi u cijenu kotizacije?
 • Dužina utrke
 • Težina staze

RUN THE WOODS

Prošle godine trčali smo samo cestom kroz šumu jer nam je priroda pokazala zube. Nadamo se da neće i ove godine.

Run the Woods, staza koja se do nedavno trčala u dužini 8km sad iznosi 9km i trči se od centra Novske cestom u šumu pa sve do Novljanskog jezera u ukupnoj dužini oko 4km. Nakon toga nasipom idete oko jezera te ulazite na uski zemljani trail koji ćete "voziti" sljedeća tri kilometra. Ovaj dio je čista uživancija pa se svakako prepustite nogama i otvorite sva čula koja imate te uživajte!

Staza nije pretjerano zahtjevna i rijetko kad je u stvari u potpunosti ravna. Prepuna je blagih uzbrdica i nizbrdica, skretanja, mostića i ugodna je za trčanje. 

Budno oko momaka i djevojaka iz HGSS-a će biti cijelo vrijeme uz Vas a nakon utrke uživajte u dobroj klopi, piću i svirci!

Run the woods je odličan uvod u trail ... niti dug, niti pre kratak već SLADAK!!! :)

<iframe height='405' width='100%' frameborder='0' allowtransparency='true' scrolling='no' src='https://www.strava.com/activities/1740842909/embed/601e22a15a890ac3d2d50808132783217e7ca9a9'></iframe>

 • Cijena kotizacije

  110,00 kn

 • Što sve ulazi u cijenu kotizacije?
 • Dužina utrke
 • Težina staze
 • Vrsta terena

SPARTANA

Nova i izmjenjena staza! Napadaš?

Spartana, staza koja i u našim redovima izaziva strahopoštovanje dobiva novu vizuru. Zašto novu jer je i stara bila brutala i dobra? Ova nova će akumulirati hrpetinu dodatnih metara (vertikalno), vodi Vas kroz prekrasne šumske predjele iznad Novske, stazama koje kao da su izašle iz gospodara prstenova i vjerujte nam da nećete biti razočarani kad na kraju dotrčite do cilja i sjednete uz hladno pivo dok slušate lovačke priče sa Wrong turn-a i Run the woods-a :)

Prvi dio staze trčite zajedno sa ekipom koja trči 9km utrku. Nakon toga Vi ne idete na nasip već ravno stazom koja sa asfalta prelazi na blagi makadam i tako sljedeća 3 kilometra do lovačke kuće i izvora "Jelena glava". Nakon toga ne idete na "kozju" stazicu kao dosadašnjih godina već strmim usponom na planinarsku stazu koja vodi do vrha "Crkvište" koja se nalazi na 330m n/v. Znamo i nije neki vrh ali gle, u Slavoniji ste :p

Nakon toga prelazite na Pujić brdo i jasnom širokom stazom trčite kud vas put vodi (gore - dolje - gore - dolje). Staza je uglavnom zemljana i tek 3 km pred kraj postaje makadamska pa pripazite gdje stajete. Preporuka je da trčite ovu stazu u tenisicama koje imaju izraženije ripne tj. trail tenisicama, iako je potpisnik ovog teksta uredno svaki put trčao u običnim tenicicama za cestu. 

<iframe height='405' width='100%' frameborder='0' allowtransparency='true' scrolling='no' src='https://www.strava.com/activities/1716909889/embed/b5fa06bae65ebfdbf50f8e3af08c9db8b71e06a8'></iframe>Djelić atmosfere

Kako nam je bilo do sad, provjerite :)